Rólunk


Életfilozófiánk

Roni

Sziasztok! Bertalan Roni vagyok, személyi edző, erőnléti edző és ennek a weboldalnak a megvalósítója, amit a Roni konyhája Facebook csoportom hozott össze. A konyha csoportomban egészséges magas fehérjetartalmú húsmentes ételeimet osztom meg, segítséget nyújtva azoknak az embereknek akik kevés állati fehérjét fogyasztanak. Szerepelnek főételek, reggeli finomságok, édes finomságok, levesek, mind-mind a saját kitalált receptjeim alapján! Nagyon inspirál mindenféle egészséges ételek kitalálása, fejlesztése, kipróbálása, kreativitásom mai napig határtalan. Ezt nyomon tudja követni Mindenki, aki a Roni konyhája facebook csoport tagja! Bárki csatlakozhat, aki szeretne!

Nemsokára kapható lesz az első E-könyvem itt a weboldalon keresztül.

A másik nagy szenvedélyem a sportolás, ami gyerekkorom óta a mai napig elkísér és része minden nap az életemnek.

Sport oktatói végzettséggel rendelkezem, de minden funkcionális edzésre képzem magam.


Vendéglátó végzettségem révén, nem csak az emberekhez való hozzáállásom, hanem a velük való kommunikálás is tökéletesítve lett és a főzés iránti szenvedélyem egyre csak nőtt. . És így a kettő tökéletesen működik, hiszen egyik sem működik igazán a másik nélkül. Valóban az vagy, amit megeszel! A szervezet nem buta, ha valami nem felel meg neki a táplálkozásodban, előbb-utóbb jelezni fog és ha még akkor sem figyelsz, meg is fog betegíteni! Ezért világ életemben figyeltem a testem jelzéseire és megpróbálok a lehető legegészségesebben táplálkozni, minden hiányt pótolni, sose kelljen gyógyszereket szednem! Erre próbálom nevelni minden Vendégemet!

Személyi edzőként, nagyon sok embernek segítettem már és segíteni is fogok, hogy elérje a kitűzött célját, azt az izomzatot, amit szeretne, mindenféle kemikália nélkül, az ideális súlyt, ami neki megfelel, erőnléte fejlesztését, az állóképességét, az erejét és segítek az egészséges önbizalma visszaszerzésében! Mert ép testben ép lélek! Edzéseim nagyon sokrétűek, a súlyzós, gumiköteles, a lábsúlyos, TRX-es, saját testsúlyos, KETTLEBELL-es, erőnléti, HIIT, TABATA , intervallumos edzések, pilates, edzőtermi gépes, mind szerepelnek a palettámon!


Most abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy egy profi Táplálkozási szakértővel közösen tudunk Neked abban segíteni, hogy változtass a táplálkozási szokásaidon, és az edzésekkel hozd ki magadból a maximumot, lépj ki a komfortzónádból és lásd a tested és a szervezetet átalakulását! Sok szerencsét kívánok Minden Vendégünknek!!

Évi

Szia!

Karadocsev Éva vagyok, molekuláris biológus, táplálkozástudományi szakember jelölt, táplálkozási- és életmód tanácsadó.

Egészen kislánykoromtól kezdve feltűnően érdekelt az emberi test, annak működése és felépítése. Mindig is egészségügyi pályára készültem, arra vágytam, hogy segíthessek másoknak.

Gimnáziumban emelt szinten tanultam a biológiát, majd felvételt nyertem a Debreceni Egyetem biológia alapképzésére. Ezen belül később molekuláris biológiára szakosodtam, mert az orvosi kutatásokat éreztem magamhoz a legközelebb állóknak.

Hamar rájöttem azonban, hogy a laboratóriumi munka nem az én világom, ugyanis hiányzik belőle valami, ami számomra mindennél fontosabb: a humán faktor.

Így mesterképzésnek már célirányosan az orvosi karon belül található táplálkozástudományi szakot választottam. Életem legjobb döntése volt.

A tanulmányaimmal párhuzamosan elvégeztem több rövidebb képzést is, amikről úgy gondoltam, hogy hozzátesznek ahhoz, aki vagyok. Szeretnék minél több embernek segíteni és ehhez igyekszem folyamatosan fejleszteni magam.

A legfőbb hosszútávú célom a Magyarországon élő emberek étkezésének, illetve arról alkotott képüknek történő teljes körű megreformálása. Ugyan még gyerekcipőben járunk ezen a téren, de őszintén hiszem azt, hogy együtt sikerülhet!

Eközben, mint a legtöbb szakmabelit, engem is magával ragadott a gasztronómia varázsa. Amióta magam kísérletezek ki új, diétába is könnyen beilleszthető recepteket, teljesen máshogy tekintek a főzésre. Amolyan alkotó tevékenységként szerepel az életemben, ami amellett, hogy feltölt és kikapcsol, értéket is ad.

A receptjeim közt a megszokott hazai fogások mellett helyet kapnak az egészséges újdonságok és a pikáns külföldi ízek is.

“Optimális táplálkozás személyre szabottan” – de mit is jelent ez valójában?

Egyre többen váltok tudatossá az életetek különféle területein, beleértve a táplálkozást is. Ilyenkor szokott felmerülni az étkezési szokások és – ezzel szoros összefüggésben  – a testsúly pozitív irányba történő megváltoztatása.

Ez azonban rendkívül felelős feladat még egy teljesen egészséges ember esetén is. Így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan fogsz neki.

Nincs ugyanis két egyforma ember és ugyanígy nincs két egyforma étrend sem!

Én éppen ezért az egyéni tulajdonságaidat, preferenciáidat és egészségi állapotodat figyelembe véve segítek Neked!

Amit még jó, ha tudsz rólam: én nem hiszek a sanyargató koplalásban, sem a különféle végletes divatdiétákban! Kizárólag az élethosszig tartható kiegyensúlyozott táplálkozásban látom az egészséges élet kulcsát.

Emellett úgy gondolom, hogy akkor végzek jó munkát, ha egyedül is elboldogulsz, miután elengedem a kezed. Emiatt végig arra törekszem, hogy minél jobban megértsd a táplálkozás alapjait és a saját tested működését!

Ha ezek után úgy érzed, hogy Te is csatlakoznál a tudatos táplálkozók csapatába, nagyon sok szeretettel várunk a Vendégeink közé!